Ontslag en arbeidsrecht

Een leven lang leren …

Employability is een van de belangrijke aspecten binnen de bedrijfsvoering van een onderneming. Als leidinggevende is het in dat verband van belang om zicht te hebben op de personeelsontwikkelingen binnen het bedrijf: wat heeft het bedrijf in de toekomst nodig? Hoe ziet uw strategische personeelsplanning eruit? Als u dit goed voor ogen heeft, kunt u ook beter inschatten hoe de persoonlijke ontwikkelbehoefte van werknemers waarde heeft voor uw bedrijf. Wanneer u die waarde in een persoonlijk ontwikkelplan met de medewerker expliciet benoemt, dan is dat zeer motiverend voor de werknemer.

 

HR Online Tool helpt bij Ontwikkeling van medewerker

Omgaan met Ontwikkeling heeft oog voor het belang van een professionele ontwikkeling van uw medewerkers en helpt u bij het vergroten van de opleidingseffecten in het werk. Naast diensten op het gebied van Talent Management biedt Omgaan met Ontwikkeling werkgevers en werknemers ook online toegang tot praktische informatie over dit onderwerp.

De HR Online Tool geeft op veelvoorkomende HR-gerelateerde vragen makkelijk en snel antwoord ter ondersteuning van de ontwikkeling van uw medewerkers. In een digitale omgeving vindt u praktische informatie, bijvoorbeeld over het herkennen en ontwikkelen van talenten van medewerkers, het voeren van POP-gesprekken en over duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers. Deze online tool is onbeperkt toegankelijk en altijd voorzien van informatie die up-to-date is. Waar en wanneer het u uitkomt.

 

Meer weten over onze HR Online Tool?

Wilt u meer weten over onze HR Online Tool? Vraag dan snel een demo aan via hr-tool@omgaanmetontwikkeling.nl of kijk de korte video.

Via de link Webinar HR Online Tool kunt u ons webinar van 17 juni 2019 over de HR Online Tool nog bekijken.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontwikkeling biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Jeffrey Kenens

Manager Business Unit Arbeidsrecht