Ontslag en loopbaancoaching

Ontslag als positieve nieuwe start

Ontslag dwingt medewerkers om nieuwe keuzes te maken. De vertrouwde omgeving en leven op basis van oude keuzes is niet vanzelfsprekend meer. Gevoelens van verdriet, angst en boosheid komen vaak voor. Omgaan met Ontwikkeling zet zich in om de situatie van ontslag die in eerste instantie heel belastend is voor de medewerker te “benutten” om er uiteindelijk beter uit te komen. Van ontslag naar een positieve nieuwe start!

 

Loopbaanoriëntatie: weten wat je wil en kan

In persoonlijke gesprekken, met thuisopdrachten en met behulp van diverse testen en assessments (waaronder de TMA Talentenanalyse, capaciteitentest, en interessetest), helpen we de medewerker in de loopbaanoriëntatie te ontdekken wat hij of zij graag zou willen doen en wat goed past qua werk en werkomgeving. De medewerker leert zijn zogenaamde doelstelling te presenteren in zijn/haar omgeving.

Ook worden regelmatig groepssessies georganiseerd, zoals bijvoorbeeld “ontdek je talenten” en “pitchen” waaraan de medewerker mee kan doen. Zo inspireren en leren de kandidaten van elkaar.

 

Jobmarketingfase: snel weer aan de slag

In de Jobmarketingfase is het doel om met solliciteren en netwerken weer snel aan de slag te komen. Dit kan in loondienst zijn, maar ook mensen die voor zichzelf willen beginnen worden optimaal begeleid.

In deze fase krijgt de kandidaat individuele sessies die -indien gewenst- aangevuld worden met groepssessies. Hier gaat het ook om praktische ondersteuning bij het opstellen van een goed curriculum vitae, een goede brief, een aansprekend LinkedIn profiel en het voeren van sollicitatiegesprekken. Met behulp van het loopbaanportaal Jobport heeft de kandidaat zicht op alle geschikte vacatures. Onderdeel van het traject is een foto van onze professionele fotograaf voor op het cv en LinkedIn profiel en een video-cv. Ook organiseren we bijeenkomsten ”Jobconnection”. Binnen Jobconnection ondersteunen alle cliënten die toe zijn aan betaald werk elkaar in het vinden hiervan. Zo kunnen zij van elkaar leren en elkaar ondersteunen, zodat er snel een nieuwe werkplek wordt gevonden.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontwikkeling biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Maaike Pronk

Manager Business Unit Talent Management