Ontslag en van werk naar werk

Recruitment: “Wij leveren tijdelijke flexibele of vaste invulling voor vrijgekomen of nieuwe functies en vacatures”

Bij een strategische heroriëntatie van het bedrijf zijn er binnen het bedrijf drie groepen medewerkers. De eerste groep zijn de medewerkers die blijven doen wat ze deden, voor hen verandert er niets. De tweede groep zijn de medewerkers waarvan de functie op termijn gaat vervallen. De derde groep betreft medewerkers die nodig zijn voor de nieuwe producten of diensten.

Daarnaast is er nog de organisatie zelf, die door deze omschakeling naar een nieuwe productenrange of dienstverleningspalet “lege plekken” krijgt in de organisatie. Want de behoefte aan medewerkers op bepaalde plekken en hun beschikbaarheid loopt natuurlijk nooit perfect parallel. Hier biedt Recruitment continuïteit door het detacheren van een flexibele schil van tijdelijke flexibele medewerkers. Zo kan uw bedrijf blijven draaien en gaan de dagelijkse activiteiten gewoon door. De omschakeling naar de nieuwe organisatie kan zo gemakkelijk plaatsvinden.

 

Voor de ‘blijvers’

Binnen de eerste groep ontstaan door deze bedrijfsontwikkeling een aantal (tijdelijke) vacatures die zo snel mogelijk ingevuld moeten worden. Wij kunnen uw organisatie en/of hrm-afdeling hierin ondersteunen. Ook kunnen wij u reorganisatie specialisten leveren.

 

Voor de ‘vertrekkers’

Vanwege de bestaande opdrachten van andere bedrijven, is er binnen de ‘Omgaan met …’-groep een intensieve samenwerking tussen Outplacement / Talent Management en Recruitment. De bij deze bedrijfsontwikkeling benodigde functie en de gewenste droombaan van de loopbaankandidaat wordt afgestemd tussen Outplacement / Talent Management en Recruitment. Zo sluit de droombaan van de loopbaankandidaat misschien wel perfect aan op een tijdelijke of nieuwe functie van een ander bedrijf, die juist op zoek is naar deze kanjer!!

Mensen krijgen weer controle over hun eigen leven. Ze worden van een ‘boventallige’, een begeerde kandidaat.

 

Voor de ‘nieuwelingen’

De nieuwe functies zullen niet altijd gelijk door ‘eigen’ personeel kunnen worden ingevuld. Soms is die goede medewerker nog nodig in zijn oude functie, soms hebben medewerkers een stukje omscholing nodig om ingezet te kunnen worden op de nieuwe functie. Recruitment vormt hier voor de onderneming de schakel om zo snel mogelijk te groeien naar de nieuwe situatie.

 

Focus op persoonlijke begeleiding (na de start in je nieuwe functie)

Een vruchtbare samenwerking met de kandidaat staat bij ons centraal. We besteden aandacht aan wat hem beweegt. Dit houdt in: eerlijk zijn, snel participeren, een intensieve persoonlijke begeleiding, leveren van kwaliteit en continu streven naar de perfecte nieuwe samenwerking tussen kandidaat (die nu nieuwe medewerker geworden is) en de nieuwe werkgever.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontwikkeling biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Wim Scheick

Manager Business Unit Detachering