Ontslag en loopbaancoaching

Talent Management met de TMA Talent Methode

Omgaan met Ontwikkeling wil veranderingstrajecten bij organisaties in goede banen leiden door de talenten van medewerkers en teams optimaal te benutten. Hiervoor gebruiken wij de krachtige TMA Talent Methode.

 

Speelt het volgende in uw organisatie?

  • Wil uw organisatie een veranderingstraject ingaan en wilt u daarbij een hoog acceptatieniveau bij de medewerkers?
  • Hebt u het idee dat de individuele talenten van medewerkers of die binnen (zelfsturende) teams niet goed uit de verf komen?
  • Is er een hoog ziekteverzuim?
  • Vallen de resultaten tegen?
  • Heerst er ontevredenheid?
  • Is het moeilijk om de juiste kandidaten voor een bepaalde functie te vinden?
  • Wilt u medewerkers eenvoudig beoordelen met een hoog acceptatieniveau waarbij talenten, competenties en 360° feedback centraal staan?

 

Kom dan met ons in gesprek over de mogelijkheden!

De TMA Talent Methode is een complete methode om medewerkers te selecteren, ontwikkelen en beoordelen. Het maakt het onder andere mogelijk om effectief bij medewerkers en teams de talenten en de aanleg voor competenties in kaart te brengen, functieprofielen op te stellen en deze te matchen met kandidaten en 360° feedback te implementeren.

Een belangrijk onderdeel van de TMA Talent Methode, is de TMA Talentenanalyse. Dit is een vragenlijst die de medewerker online invult. De rapportage hieruit wordt besproken met één van de TMA Talent Professionals van Omgaan met Ontwikkeling om de uitkomsten betekenis te geven. Hierdoor krijgt de medewerker (beter) zicht op zijn/haar persoonlijkheid, natuurlijke talenten en de aanleg voor bepaalde competenties (in hoeverre je die makkelijk of moeilijk kunt aanleren).

De TMA Talent Methode is ook heel geschikt als instrument voor teamontwikkeling. Alle teamleden doen als eerste een individuele TMA Talentenanalyse en gaan daarna op een positieve manier aan de slag met de talenten en verschillen binnen het team.

Hieronder vind u enkele voorbeeldrapportages

TMA Talentenanalyse – Kandidaat-rapportage
TMA Talentenanalyse – Talent- en Competentiepaspoort
Teamrapportage Drijfveren en Talenten
Teamrapportage Competentiematch en Teampotentieel

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontwikkeling biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Maaike Pronk

Manager Business Unit Talent Management