Ontslag en loopbaancoaching

Steeds meer organisaties zien het belang in van talentmanagement en nemen het talent van de medewerkers als basis binnen de HR-cyclus. Of het nu om ontwikkelen, beoordelen of werven gaat, de talenten van de medewerkers zijn hierbij het uitgangspunt. Bij talentmanagement komt de focus ook steeds meer te liggen op alle medewerkers en niet alleen op “high potentials”.

Wat is de oorzaak dat het belang van talentmanagement voor het voltallige personeel steeds meer wordt ingezien? Lees hieronder drie redenen om te kiezen voor talentmanagement.

 

1. Medewerkers binden aan de organisatie

In een grootschalig wereldwijd onderzoek werd duidelijk dat de hoogte van het salaris voor veel medewerkers niet doorslaggevend is*. Bovenaan de geluksfactoren voor werk staat “Waardering voor je werk”, daarna “Goede relatie met collega’s” en als derde een “Goede werk-privé balans”. Een “Aantrekkelijk vast salaris” staat pas op plaats acht.

Door je waardering uit te spreken voor je medewerkers en hun talenten centraal te zetten, zullen zij minder snel een andere werkgever zoeken. Zeker in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat van essentieel belang.

 

2. Vergroten motivatie en werkplezier leidt tot betere resultaten

Talentmanagement levert een positieve bijdrage aan de motivatie en het werkplezier van de medewerkers. De organisatie bereikt betere resultaten als medewerkers doen waar zij goed in zijn. Er gaat minder energie verloren aan werk dat niet bij de medewerker past.

 

3. Juiste keuze opleiding en training

Door de aanleg voor bepaalde competenties (als onderdeel van talentmanagement) helder te krijgen, weet je waar je samen met de medewerker op wilt investeren. Zo kan de medewerker zijn competenties verder ontwikkelen. Iemand die bijvoorbeeld geen talent heeft voor “plannen en organiseren” kun je beter geen cursus timemanagement laten volgen. Dat is waarschijnlijk weggegooid geld. Kies voor een opleiding of training die past in het samen opgesteld ontwikkelplan, een plan dat aansluit bij het potentieel van de medewerker. Misschien past in dit geval bijvoorbeeld een training gericht op de competentie “leidinggeven” veel beter, zoals een managementcursus.

Bent u nieuwsgierig naar nog meer redenen om het talentmanagement te gaan versterken in uw organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Binnen Omgaan Met Ontwikkeling zijn we ervaren en enthousiast over de TMA Talent Methode. We vertellen u graag meer hierover!

 

Een andere visie op ontwikkeling van bedrijf en medewerker

De dienstverlening van Omgaan met Ontwikkeling voorkomt knelpunten bij reorganisaties, bedrijfsovernames en wijzigingen in strategische ontwikkelingen van het bedrijf. Samen met ons team van specialisten zorgt u ervoor dat u ‘klaar’ bent voor een volgende stap.

Samen met Omgaan met Ontwikkeling voert u zo succesvolle wijzigingen in uw bedrijf door. Wijzigingen waarin u optimaal gebruik maakt van de capaciteiten van uw medewerkers. Omgaan met Ontwikkeling is een externe en dus onafhankelijke partij die de verschillende disciplines bij ontwikkeling van organisatie en werknemer integreert: rechtshulp voor de werknemer, coaching en recruitment en financieel in- en overzicht voor de werknemer.
De uitkomsten van de verschillende disciplines zijn op elkaar afgestemd binnen Omgaan met Ontwikkeling. Hierdoor krijgen de medewerkers geen tegenstrijdige en algemene adviezen maar duidelijke en op maat toegesneden stappen en begeleiding om hun toekomst snel in eigen hand te kunnen nemen. De medewerkers weten waaraan zij toe zijn en wat te doen.

 

De integrale aanpak van Omgaan met Ontwikkeling voor gemak en rendement.

 

Bronvermelding
* ‘Decoding Global Talent, survey door de Boston Consulting Group en The Network’. Bcgperspectives.com, oktober 2014.

Maaike Pronk

Manager Business Unit Talent Management