Ontslag en financiele planning

TomTom, Achmea en BCC. Drie grote werkgevers die in de laatste weken van 2016 een grote reorganisatie aankondigden. Omgaan met Ontwikkeling volgt uiteraard dit soort ontwikkelingen op de voet.
Onlangs spraken wij een bedrijf waar een forse reorganisatie op stapel staat. Het werd niet uitgesproken, maar de boodschap van deze werkgever was desondanks helder. Hij was er niet van overtuigd dat Omgaan met Ontwikkeling deze reorganisatie, waar 100 FTE bij betrokken is, kon behappen.

Een concreet voorbeeld bracht hem op andere gedachten.

 

Persoonlijk gesprek met een specialist

Een van de grootste postbedrijven van ons land reorganiseerde enkele jaren terug. Ruim 2.000, vooral wat oudere, postbezorgers moesten afvloeien. De eisen van de werkgever: een persoonlijk gesprek van een uur voor alle 2.000 betrokkenen met een specialist. Deze specialist moest elke werknemer individueel de (financiële) gevolgen van deze reorganisatie duidelijk maken. Een andere eis: gesprekken op verschillende locaties, van Maastricht tot Den Helder en van Vlissingen tot Groningen. Tot slot: alle gesprekken vinden plaats binnen drie weken.
Een logistiek circus dat bijna letterlijk dag en nacht, inclusief de weekenden, doorging. Zo kregen alle 2.000 werknemers een gesprek dat op hun persoonlijke situatie was toegespitst.

 

Onderhandelingen met verzekeraars

In de tussentijd volgden onderhandelingen met diverse verzekeraars over een (overbruggings)lijfrente/-pensioen voor deze groep postbezorgers. Dit ging om een fors bedrag: een bedrag van 9 (!) cijfers. Een project waartegen de mensen van Omgaan met Ontslag, tegen het advies van alle specialisten en kenners in, “JA” zeiden. Hoewel bluf ons niet vreemd is, waren wij er van overtuigd dat we deze opdracht tijdig en goed zouden afronden. En natuurlijk: we did it!

Na afloop kwam de terugkoppeling van de werkgever: uitermate tevreden met het resultaat en de betreffende medewerkers deelden ruim een 8 gemiddeld uit als beoordelingscijfer. Daar hebben we toch even op geproost.

Dus heeft u een grote reorganisatie? Kom maar op, wij kunnen het en we doen het!

 

Een andere visie op reorganisaties

Samen met Omgaan met Ontwikkeling voert u een succesvolle reorganisatie door. Omgaan met Ontwikkeling is een externe en daardoor onafhankelijke partij die de verschillende disciplines bij reorganisaties en ontwikkeling integreert: rechtshulp voor de werknemer, coaching en recruitment en financieel in- en overzicht voor de werknemer.

De uitkomsten van de verschillende disciplines zijn binnen Omgaan met Ontwikkeling op elkaar afgestemd. Zo krijgen de medewerkers geen algemene en tegenstrijdige adviezen maar duidelijke en op maat toegesneden stappen en begeleiding om hun toekomst snel in eigen hand te kunnen nemen.

 

De integrale aanpak van Omgaan met Ontwikkeling voor gemak en rendement.

Eric Oostveen

Specialist hypothecaire financieringen