Ontslag en loopbaancoaching

Opeens is het dan zover: u neemt een ander bedrijf over of uw bedrijf wordt zelf overgenomen. Waarschijnlijk gaan er banen vervallen en taken verschuiven. De mededeling van een bedrijfsovername veroorzaakt onrust onder uw werknemers. De wereld staat voor hen op dat moment op zijn kop. Vragen waar zij van wakker liggen: ‘Welke functies betreft het? Hoe zit het met mijn baan? Welke aanpassingen worden nog meer doorgevoerd als afdelingen worden samengevoegd? Wat betekent het voor mij?’

Als werkgever ervaart u een bedrijfsovername anders. U bent er al langer mee bezig en loopt daardoor voor op uw werknemers. Het verhaal van kansen en nieuwe mogelijkheden, daar staat de werknemer nog niet voor open. In het begin is het angst en onzekerheid dat overheerst. Medewerkers vertellen hun eigen versie van de bedrijfsovername en allemaal vertellen ze net en ander verhaal. Die gevoelens van onzekerheid en angst neemt u niet à la minute weg. Het opstropen van de mouwen, doorgaan en het positief in blijven zien, dat is een stap te ver.

 

Boosheid

U heeft net aangekondigd dat er een bedrijfsovername komt. Hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien, welke functies blijven, welke werkzaamheden daar bij horen en hoeveel FTE over blijven, is vaak nog niet bekend. Werknemers zijn in het begin niet alleen bang en onzeker. Soms overheerst de boosheid. Deze emoties hebben aandacht en tijd nodig. Daarna kan de werknemer verder. Hij ziet dan de kansen die de reorganisatie óók biedt.

Juist omdat nog niet alles duidelijk is en niet precies bekend is hoe de organisatie eruit komt te zien, biedt het voor beide partijen kansen. De werknemer kan zijn ideale functie creëren. Binnen of buiten de huidige organisatie. Veel werknemers vergeten wanneer ze met een bedrijfsovername te maken krijgen dat de wereld groter is dan de huidige organisatie.

 

De ideale baan

Een overname van een ander bedrijf biedt een werknemer een kans om opnieuw te kijken wat hij eigenlijk wil. Begeleiding om dit te ontdekken en zo vanuit persoonlijke kracht eventueel een andere baan of functie te vinden, versterkt en versnelt het proces. Omgaan met Overname biedt werknemers een loopbaanadvies traject waarin de werknemer verschillende punten helder krijgt voor zichzelf. Zo begeleiden wij de werknemer naar de perfecte functie of baan. De werknemer doorloopt de volgende vier vragen:

  • Hoe blijf je bij een bedrijfsovername in je kracht
  • Hoe kun je een bedrijfsovername als een kans zien
  • Hoe laat je een bedrijfsovername in je voordeel werken
  • Hoe realiseer je een droombaan

Met diverse methoden, instrumenten, testen en gesprekken krijgen we samen duidelijk hoe de ideale baan eruit ziet. Wij gaan altijd uit van de eigen kracht van de werknemer en zorgen dat hij met een positief gevoel zijn loopbaan voortzet.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Overname biedt, is de effectiviteit nóg groter.