Ontslag en van werk naar werk

Recruitment: “Wij leveren tijdelijke flexibele of vaste invulling voor vrijgekomen of nieuwe functies en vacatures”

Bij een bedrijfsovername zijn er binnen het bedrijf twee groepen medewerkers. De ‘oude’ groep en de ‘nieuwkomers’.

Daarnaast is er nog de organisatie zelf, die door de samenvoeging van twee organisaties een groot beroep doet  op de medewerkers. Twee bedrijven moeten worden samengevoegd tot één bedrijf en in die tijd moet de verkoop wel gewoon door gaan. Ook ontstaan er door de bedrijfsovername nieuwe functies en vacatures. Hier biedt Recruitment continuïteit door het detacheren van een flexibele schil van tijdelijke flexibele medewerkers. Zo kan uw bedrijf blijven draaien, de dagelijkse activiteiten kunnen gewoon blijven doorgaan. Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open!

 

Tijdelijke, flexibele schil van medewerkers

Vanwege de bestaande opdrachten van andere bedrijven, is er binnen de ‘Omgaan met …groep een intensieve samenwerking tussen Outplacement / Talent Management en Recruitment. De bij een bedrijfsovername benodigde functie en de gewenste droombaan van de loopbaankandidaat elders wordt afgestemd tussen Outplacement / Talent Management en Recruitment. Zo sluit de droombaan van de loopbaankandidaat misschien wel perfect aan op een tijdelijke of nieuwe functie van een ander bedrijf, die juist op zoek is naar deze kanjer!!
Mensen krijgen weer controle over hun eigen leven. Ze worden van een ‘boventallige’, een begeerde kandidaat.

 

Focus op persoonlijke begeleiding (na de start in je nieuwe functie)

Een vruchtbare samenwerking met de kandidaat-medewerker staat bij ons centraal. We besteden aandacht aan wat hem beweegt. Dit houdt in: eerlijk zijn, snel participeren, een intensieve persoonlijke begeleiding, leveren van kwaliteit en continu streven naar de perfecte nieuwe samenwerking tussen kandidaat (die nu nieuwe medewerker geworden is) en de nieuwe werkgever.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Overname biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Wim Scheick

Manager business unit recruitment